äppelkaka

hej igen, är hemma nu från violinen och ska berätta hur den första äppelkakan blev. tänk er ungsbakta äpplen med en torr blandning av havregryn, socker och kanel på. jo, det var helt gott, men KAKA ?! nej det var det inte. andra försöket. samma recept men en liten sak jag glömde i förra kakan som fulländade den här. var smöret. den blev mycket godare så! men efter halva tröttnade man på smaken, men det gick nog ner endå. här har ni äppelälskare receptet ni kan prova på!
2 personer (man kan äta hela själv, den är så liten)
25 g smält smör
3 msk socker
1 dl havregryn
2 äppel
(egentligen ska man ha i 2 msk brödsmulor men det sket jag i)
1. sätt ugnen på 200°
2. smöra och bröa en form
3. skär äpplena i skivor eller riv dem med ett rivjärn
4. smält smöret i micron och tillsätt sedan havregrynen och sockret
5. sätt äppelskivorna/rivna äpplena i formen du smörade
6. kasta in det i ugnen i 10 minuter
7. ÄT !
man kan också göra det enklare genom att strunta i ugnen och sätta hela kakan i micron i 0,5 - 1 minut
*fanny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0